Munkáltatóknak Ajánljuk

A biztonságos munkavégzéshez és fogászati ellátáshoz szükséges rizikófelmérés munkáltatók részére a Covid-19 járvány leküzdése érdekében

A COVID vírus legfontosabb kérdései:

Mikor ér véget a járvány?

Ezt senki sem tudja, de az 100%, hogy kisebb-nagyobb hullámokban távozik, és az emberek mindennapi viselkedésére még évekig komoly hatással lesz. Változnak a higiéniai szokások, biztonsági szabályok, de az etikettre, és illem- szabályokra is komoly hatást gyakorol, illetve néhány esetben teljesen átírja/átírta azokat.

Mit várhatnak el tőlem szolgáltatóként/munkáltatóként?

Az elvárások 2 fő csoportba oszthatók. Azon elvárások, melyek ÜGYFÉL és SZOLGÁLTATÓ közötti elvárások, és a belső körökben lévő elvárások, melyek DOLGOZÓK és MUNKADÓK közötti, KOLLÉGÁK közötti viszonyrendszerbe tartoznak. Nyilván ezen belül több új kérdés felmerül, például:

Biztonságban vagyunk-e munkahelyünkön?
Hogyan kell betartani egyes szabályokat?
Helyesen tartom-e be őket? Mit kellene, és MIT NEM kellene tennem?
NEM VAGYOK-E fertőzött?

MINDEN FENTIEKBEN FELSOROLT KÉRDÉS MEGVÁL SZOLÁSÁHOZ SZÜKSÉG VAN EGY OKTATÁSRA, AMIT JOGOSAN VÁRNAK EL AZ EMBEREK EGY OLYAN KÉNYSZERHELYZETBEN, AHOL ÚJ SZABÁLYOK ÍRJÁK ÁT A MEGSZOKOTT MINDENNAPOKAT, VISZONT TÖRETLENÜL TELJESÍTENI KELL AZ ELVÁRÁSOKAT. AZ ÖSSZEFOGÁS EGYÉRTELMŰ RÉSZEKÉNT KELL AZ EMBEREK KEZÉBE ADNI EGY TISZTA, ÁTLÁTHATÓ MEGOLDÓ-KULCSOT.

A VÍRUS MÉG KÖZÖTTÜNK VAN. VISELKEDÉSÜNK HATÁROZZA MEG, HOGY ÚJRA BEINDUL-E ÉS HÁNY ÚJ HULLÁMOT GENERÁL

A megoldás:

NoCoVid felület

Kidolgoztunk egy felületet, mely ELÉRHETŐ BÁRMILYEN ESZKÖZÖN, és még csak le sem kell tölteni. Nem szükséges külön applikációt sem telepítenünk a telefonunkra, egyszerűen ellátogatunk a felületre, ahol azonnali kiértékelés, alkalmazottaink számára munkakörspecifikus, naprakész tananyag vár ránk, rendszeresen frissítve az új, legfontosabb információkkal.

Vezető egészségügyi, informatikai és jogi szakértők bevonásával készítettük el a minden Munkaadó számára hasznos NoCoVid eszközöket, melyek használatával minimálisra csökkenthetjük annak esélyét, hogy a cég dolgozói megfertőződjenek, hogy a fertőzést behozzák munkahelyükre, ahol az szóródhat, és akár az összes munkahelyre bejáró dolgozó karanténba kerülését és a cég leállását eredményezheti.

Tanuljuk meg azon helyes viselkedésformákat, melyek segítségével a munkahelyen belüli szóródás, illetve az ügyfelek megfertőződése elkerülhető a tünetmentes emberek között.

NoCoVid részei:

1, – Covid-19 online kitölthető rizikófelmérő kérdőív
2, – E-learning / online oktatóanyag (munkakörspecifikusan)
3, – Tudás ellenőrzése
4, – Munkajogi és munkáltatói utasítások

NoCoVid részei:

 

1, NoCoVid eszközök / Covid-19 online kitölthető rizikófelmérő kérdőív

A kérdőív a járványügyi adatok, az egyéni rizikó és a panaszok alapján sorolja az embereket 4 kategóriába, majd tesz javaslatot arra, hogy a kitöltő személy munkába állhat-e, továbbá, amennyiben nem, akkor mit kell tennie.

A kitöltött kérdőívek adatait a rendszer a GDPR elveinek betartása mellett tárolja, azokat a kitöltőn kívül csak üzemorvosa láthatja. A kérdőív adatait a dolgozó köteles frissíteni, amennyiben körülményeiben, illetve adatiban változás áll be. A munkáltató a kérdőívek statisztikáit kapja meg. A kérdőívet az egyik PCR-t végző magánlaboratórium közel 2000 mintás anyagán retrospektív módszerrel validáltuk. Mind a 11 PCR pozitív beteg az “azonnali SARS-CoV-2 PCR vizsgálat javasolt” kategóriába került.

KATTINTHATÓ VIDEÓ LINK

NoCoVid eszközök / Covid-19 online kitölthető rizikófelmérő kérdőív

 

2, E-learning – Online oktatóanyag

A naprakész oktatóanyag részletes tájékoztatást ad a SARS-CoV-2 terjedési módjairól, a terjedés megelőzésének módszereiről, konkrétan mit tegyen és mit ne tegyen egy egészségügyi dolgozó a járvány megelőzése érdekében.

Minden tananyag munkakör specifikált, mivel más és más szabályok vonatkoznak az egészségügyi dolgozóra, a takarító szolgálatra, a recepciósra, stb… Az oktatás egyéni tempóban történhet, átlagideje 15 perc.

A megszerzett tudásból a dolgozó online vizsgát tesz.
A tananyagot a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság elnöke és főtitkára lektorálta.

E-learning – Online oktatóanyag

 

3, Munkajogi kiegészítő formulák és sablonok

A munkáltatók és a munkavállalók részéről a biztonságos munkavégzést és ellátást elősegítő jogi háttér biztosításához megfelelő dokumentumok elkészítését, aláírását javasoljuk pl. a munkáltatói utasítás Munkavállaló felé, amely a vírus terjedésének megelőzésével kapcsolatban szabályokat fektet le az adott Munkáltató sajátosságainak figyelembevételével, melyekhez sablonokat biztosítunk.

Az aktuális jogszabályok betartása és betartatása nem csak a munkáltató, de a munkavállaló kötelessége is.

A sablonok nagyon sokat segítenek a szabályok tisztázásában, megértésében, munkáltatói helyzethez való testreszabásában. Ezek a továbbiakban mind védik a munkáltatót is és a munkavállalókat, a fogorvosokat, az egészségügyi dolgozókat és a pácienseket is egyaránt.

Munkajogi kiegészítő formulák és sablonok

 

4, Szolgáltatói kiegészítő formulák és sablonok

Bármilyen jellegű szállásadó szolgáltatás, üdülőtelep vendége, de akár a távolsági buszra felülő utas is nyilatkozhat egészségügyi állapotáról. Például a szállodák előre elkészített sablonokkal könnyedén kitöltethetik az érkező vendégekkel a NoCoVid tesztet a becsekkolás pillanatában. A kitöltéssel az érkező vendég nem csak tájékozódik, de nyilatkozik is állapotáról, amely nyilatkozat eltárolásra kerül.

Az érkező vendég tudomására tudjuk adni a saját, testreszabott házirendünket, melyet a vendég aláírásával elfogad. Gyermekek, kiskorúak esetén ezen nyilatkozatokat a szülőknek kell megadniuk, például gyerektáboroknak otthont adó üdülőtelepek felé, vagy akár uszodák, egyéb sportlétesítmények részére. Ezen szolgáltatások szintén kölcsönösen védik a szállásadót, és a vendéget is.

Az újranyitást követően minden országban voltak/vannak fellángolások és helyi járványok a munkahelyeken, illetve a vendéglátás, egészségügyi ellátás során, ezért erre az eshetőségre hazánkban is számítani kell, és fel kell rá készülni.

Szolgáltatói kiegészítő formulák és sablonok

Szakértőink:

Covid-19 online kiölthető rizikófelmérő kérdőív: A szakmai anyagokat dr. Makara Mihály (főorvos, DPC Szent László Kórház), prof. dr. Rókusz László (főorvos, MH Egészségügyi Központ, a Magyar Infektológiai és Klinikai és Mikrobiológiai Társaság elnöke), dr. Schneider Ferenc (főorvos, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szombathely, a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság főtitkára) és dr. Cserni István (háziorvos, a Háziorvosok Online Szervezete alapító tagja, elnöke) állították össze. Az adatkezelő az egészségügyi informatikában nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező VIT Kft.

Covid-19 online oktatóanyag: Az oktatóanyagot a távoktatásban gyakorlott Klippe Learning Kft. öntötte végső formába. Az oktatóanyagot dr. Kriván Gergely a Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszéki Csoportjának vezetője jóváhagyta.

Munkajogi kiegészítő formulák és sablonok. A munkáltatók és a munkavállalók részéről a biztonságos munkavégzést elősegítő jogi háttér biztosításához megfelelő dokumentumok mintáját a Dr. Horváth Béla Ügyvédi Iroda készítette el.

A kérdőívet, illetve az oktatási anyagokat rendszeresen bővítjük, aktualizáljuk. A NoCoVid eszközöket együttesen, egymást kiegészítve ajánljuk felhasználni.

További információ és árajánlat kérése: mediratio@mediratio.hu