NoCoVid Program

Vezető egészségügyi, informatikai és jogi szakértők bevonásával készítettük el a minden Munkaadó számára hasznos NoCoVid eszközöket, melyek használatával minimálisra csökkenthetjük annak esélyét, hogy a cég dolgozói megfertőződjenek, hogy a fertőzést behozzák munkahelyükre, ahol az szóródhat, és akár az összes munkahelyre bejáró dolgozó karanténba kerülését és a cég leállását eredményezheti.

Miből áll a NoCoVid Program?

1, Covid-19 online kiölthető rizikófelmérő kérdőív

A kérdőív a járványügyi adatok, az egyéni rizikó és a panaszok alapján sorolja az embereket 4 kategóriába, majd tesz javaslatot arra, hogy a kitöltő személy munkába állhat-e, továbbá, amennyiben nem, akkor mit kell tennie.

A kérdőívet az egyik SARS-CoV-2 PCR-t végző magánlaboratóriumának közel 2000 mintás anyagán retrospektív módszerrel validáltuk.

A kitöltött kérdőívek adatait a rendszer a GDPR elveinek betartása mellett tárolja, azokat a kitöltőn kívül csak üzemorvosa láthatja, a munkáltató a kérdőívek statisztikáit kapja meg. A kérdőív adatait a dolgozó köteles frissíteni, amennyiben körülményeiben, illetve adatiban változás áll be.

2, Covid-19 online oktatóanyag.

A naprakész oktatóanyag részletes tájékoztatást ad a SARS-CoV-2 terjedési módjairól, a terjedés megelőzésének módszereiről, konkrétan mit tegyen és mit ne tegyen egy dolgozó a járvány megelőzése érdekében. Az oktatás egyéni tempóban történhet, átlagideje 15 perc, a megszerzett tudásból a dolgozó online vizsgát tesz.

Covid-19 online oktatóanyag

 

3, Munkajogi kiegészítő formulák és sablonok.

Munkajogi kiegészítő formulák és sablonok

A munkáltatók és a munkavállalók részéről a biztonságos munkavégzést elősegítő jogi háttér biztosításához megfelelő dokumentumok elkészítését, aláírását javasoljuk, melyekhez sablonokat biztosítunk.

A kérdőívet, illetve az oktatási anyagokat rendszeresen bővítjük, aktualizáljuk.

A NoCoVid eszközöket együttesen, egymást kiegészítve ajánljuk felhasználni.

További információ és árajánlat kérése: mediratio@mediratio.hu

Szakértőink:

Covid-19 online kiölthető rizikófelmérő kérdőív: A szakmai anyagokat dr. Makara Mihály (főorvos, DPC Szent László Kórház), prof. dr. Rókusz László (főorvos, MH Egészségügyi Központ, a Magyar Infektológiai és Klinikai és Mikrobiológiai Társaság elnöke), dr. Schneider Ferenc (főorvos, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szombathely, a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság főtitkára) és dr. Cserni István (háziorvos, a Háziorvosok Online Szervezete alapító tagja, elnöke) állították össze. Az adatkezelő az egészségügyi informatikában nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező VIT Kft.

Covid-19 online oktatóanyag: Az oktatóanyagot a távoktatásban gyakorlott Klippe Learning Kft. öntötte végső formába. Az oktatóanyagot dr. Kriván Gergely a Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszéki Csoportjának vezetője jóváhagyta.

Munkajogi kiegészítő formulák és sablonok. A munkáltatók és a munkavállalók részéről a biztonságos munkavégzést elősegítő jogi háttér biztosításához megfelelő dokumentumok mintáját a Dr. Horváth Béla Ügyvédi Iroda készítette el.